BRABA200"De Poffer"


Begin januari is de verkoop van de Brabantse Poffer gestart. En met succes: er zijn inmiddels meer dan 200.000 Poffers verkocht. In verschillende gemeenten in Brabant, waaronder Loon op Zand en Vught, krijgt elke nieuwgeborene een Poffer cadeau van het gemeentebestuur. Bedrijven en instellingen gebruiken de Poffer als relatiegeschenk. Veel mensen bewaren de Poffer als aandenken, of geven hem een plaatsje in hun muntenverzameling.


Maar er kan ook gewoon mee betaald worden. De Brabantse Poffer heeft een waarde van f 5,- en kan door iedereen als betaalmiddel worden geaccepteerd. De munt kan immers tot en met 7 januari 1997 bij de banken weer worden ingeleverd; men krijgt er dan f 5,- voor terug. Winkeliers, horecagelegenheden, andere bedrijven en particulieren die de Poffer accepteren kunnen dat kenbaar maken met posters en raambiljetten.
De Poffer is verkrijgbaar bij banken en bij de grotere postkantoren.
De opbrengst van niet-ingewisselde Brabantse Poffers gaat naar het Brabants Monumentenfonds voor de restauratie van Kasteel Heeswijk en de Grote Kerk in Breda.
Voor informatie: Brabants Monumentenfonds
(0411) 643366